Friday, October 24, 2008

Tottedagbok: 24 oktober

Ikväll någon gång efter middagstid i Riala anlände Totte med kanintaxi. Han hade överlevt transporten men nästan skrämt slag på chauffören genom att låtsas att han var en leksakskanin. Allt var iordninställt för hans ankomst och efter bara en stunds uppmuntran och fjäskande gavs han fri tillgång till mat och dryck samt lite tid för sig själv att i lugn och ro installera sig i sitt logi. Under tiden monterades "uteplatsen" ihop i en lummig del av trädgården och personalen på pensionatet instruerades.

Vid tiotiden tog Johanna avsked samtidigt som jag tittade till honom en sista gång för natten. Vatten fylldes på och lampan släcktes. Men först fick han lite kvällsfika i form av riktigt grönt, saftigt, färskt, lite daggvått gräs som han tuggade i sig med god aptit ackompanjerat av nynnandet av melodin till "Sov lilla Totte" Vi hoppas och väljer att tolka matlusten som ett tecken på välmående och trivsel och vill överhuvudtaget inte ens tänka på något tröstätande!

Jag och mina kollegor på pensionatet vill hälsa Tottes familj och deras vänner en trevlig resa och hoppas de känner att deras ögonsten har hamnat i trygga händer. Rapporteringen kommer fortsätta kontinuerligt och vistelsen ska förevigas och dokumeteras även i fotografisk form för att ni i största möjligaste mån ska kunna känna er delaktiga i alla små händelser ni kanske missar! Fotografen är dock inte i tjänst förrän imorgon. Just nu får ni nöja er med lite skönsång.



Godnatt!

No comments: