Saturday, May 17, 2008

Många Bäckar små...

Den här veckan blev det lördagsfika istället för söndagsmiddag. Lite ovanligt men förmodligen en sak som kommer upprepas är att vi provbakar recepten vi lägger upp i efterhand^^ (vi har med andra ord provbakat kolapajen). Kolapajen (som lätt kan förväxlas med blåbärspaj i lite halvdåligt ljus) fick goda omdömen av dagens provsmakarpanelen (Jonna, Zäta, Monica och Matte) Den fick plusikanten för att det är roligt att hacka nötter (lite för roligt dock för när Z var klar hade vi snarare nötpulver) och för att allt kan blandas i samma kastrull utan att man behöver diska emellan!

Det negativa (om vi måste nämna något) var att botten smulade (prova med en annan botten om du har någon favorit), att den var lite svårare att skära när den hade stelnat (skär alla bitar med en gång innan den blir för kall, 9 bitar är lagom) och att Sverige inte slog Finland (ingen turkaka alltså) men det vägdes upp av att den var precis så god som en kolapaj bör vara^^.

Om man nu kan betygsätta kolapajer med Niklas Bäckströmmar* som skala så skulle vår kolapaj få den finländska versionen (för han var bättre ikväll och dessutom ingår det då en bronsmedalj).

*Det finns en Niklas Bäckström representerad i både Sverige och Finlands landslag.

No comments: