Wednesday, July 30, 2008

Vad jag gjorde idag.

Om 16 minuter är dagen projekt avslutat. Då har jag kokat ägg i 6 timmar, 6 TIMMAR! När man gör så heter det uppenbarligen Hamineägg (finns inte på wikipedia :s måste skriva en senare) Det går iallafall ut på att man kokar äggen i 6-18 timmar, och sen äter folk det med en massa konstiga tillbehör som; Ful medames, karamelliserad charlottenlök och friterad salvia eller karamelliserad lök och hårdstekt bacon. Man kan uppenbarligen välja typ vad man vill till dessa "underbara" ägg.


Koka äggen på lägsta möjliga värme
och fyll med jämna mellanrum på kokande vatten
så det inte "kokar tort".

Vad ägg med en "Mjäll vita och karamelliserad gula" smakar, återstå att se.

Tips: Under tiden äggen kokar så kan man hitta på lite olika nyttiga saker, jag har hunnit städa, dammsuga, tvätta och hänga upp två omgångar tvätt, ätit både frukost, lunch och fika, pluggat teori, lyssnat på musik, tittat på ett glas som ramlade ner, skrivit en packlista, hittat en ryggsäck för dagens utflykt, letat reda på en resväska, kollat när posten kom, hämtat posten och pumpad cykeln.

1 comment:

Jonna said...

Sen kan man cykla långa omvägar till Riala med äggen förvarade svalt, lägga dem i kylskåpet medan man lagar mat och bli lite besviken när man tillslut äter dem.

För att trösta sig fungerar det bra att göra smällkarameller mitt i juli.

Bilder kommer...