Sunday, December 28, 2008
Avokadosalsa
Receptet:
Skär 2 avokados i mindre tärningar, lägg dem i en skål och pressa över saft från lime. Skär 2-3 dl jordgubbar* i mindre bitar och blanda dem med avokadon. Rör samman 1-2 msk god olivolja med 2 msk hackad basilika, en halv hackad spansk peppar och salt. Häll öljan över avokado och jordgubbar. Rör om. Låt stå en stund före servering.
Salsan är god till grillad fisk och skaldjur, men i rätt kombinationer också till köttfärs, kyckling och kött!
Kuriosan: Jag hittade ett tidningsurklipp med ett annorlunda recept i Kalix som jag tog hem, bilden är tagen nyss med min mobilkamera och överförd till datorn med hjälp av bluetooth. Oh teknikens under!
Det finstilta:
* Vart du nu får tag på jordgubbar såhär års.
Jag har inte provat receptet. Bara läst det.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment