Tuesday, March 23, 2010

Utan att fråga finns ingen chans att få ett svar, utan att fråga dröjer sig ovissheten kvar.

Häromdagen, undrar om det bara var igår (?) så sögs jag in på en sida med helt bedårande vackra bilder på mat. Såna som liksom är lite för perfekta, så man glömmer bort att andas för det inte finns några brister att fästa blicken på. Sobra färger, förtrollande depth of field och helt utsökta motiv som kan frälsa/fängsla vem som helst till att bli en köksnörd, bara man tar sig tid att titta.

Fotografen bakom heter Ulrika Ekblom, och idag fick jag ett mail av henne, som en extra bonus fanns en länk till en webtidning som heter LeParfait. Jag kikade igenom de befintliga numren till middag och det går inte att undvika att inspireras. Dels det fantastiska upplägget på sidan, det bästa av två världar, du har det internettypiskt snabba bara-ett-klick-bort-möjligheterna eller så kan du harmoniskt bläddra sida för sida som i en riktig tidning. Med tanke på att det mesta man läser nuförtiden är bloggar, så är det riktigt uppfriskande med lite äkta genomtänkt layout.

Kolla särskilt in "Soppor du blir mätt av" i nummer två. Kom igen? Hur kan du motstå lusten att laga till en spenatsoppa med parmesan, en kryddig linssoppa med mynta, majssoppa med kyckling, bacon och stekta tomater, tomatsoppa med mozzarella, laxsoppa med saffran, medelhavssoppa med bönor och så slutligen, när det redan vattnats i munnen ett bra tag och du inte tror det kan bli så mycket bättre så slår de till med: rostad rotfruktssoppa med fetaost och valnötter. Bam!

No comments: