Saturday, February 7, 2009

Rosa mat

4 pers.

1 purjolök
2 hg färska champinjoner
1 röd paprika
-Stekes rätt ordentligt och låt det stå och puttra.

Sås:
3dl vispgrädde
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
salt och peppar
-Vispas och hälles över, tillsätt 2hg skalade räkor per person och låt det sedan skjuda. Dofta (ja det ska vara dofta!) över med curry. Servera med ris och sallad.

Jag vet, det är räkor och paprika i, men jag kan äta det trots paprikan. Av någon anledning. Receptet kommer från början från Stjärnsund uppe i Dalarna, men kom hit via mormor pga det passande namnet.

Sofie och jag lagade flygande Jacob igår, hon hade aldrig ätit det och jag kände att det är någonting som alla borde ha fått uppleva. Vi var trötta också, och spårade. Och i morse utbrast Sofie, lycklig över grenarnas begravningsplats "Titta, granar!" det var dock bara grenar som jag påpekade sen, men en grenhög är optimal att i hemlighet slänga en barrande julgran på. Lördag-hos-Sofie ikväll kommer nämligen innebära julgransplundring och banankaka (också en oäten sak som bör smakas)

4 comments:

Malin said...

Bananpannkaka! ... det är skitgott. Med grädde och jordgubbssylt. Och iskall mjölk till, såklart.

Jonna said...

Var ju cerise mat vi var ute efter. Men iallafall.

Zäta said...

Nu är det ju så att jag inte riktigt kan skillnaden... Så vad det blir för färg egentligen vet man inte...

Jonna said...

Ja nej Madde visste ju inte heller skillnaden så det var kanske inte så noga.