Wednesday, September 30, 2009

De här är egentligen olika tillämpningsstrategier för hur man ska handskas med stress/motgång i idrottssituationer, men jag tycker de går att applicera rätt bra på det vardagliga livet också:

Smile when you feel tension coming on: Det är svårt, om inte omöjligt att var arg eller upprörd när du ler. Ett leende tar udden av det stressiga i situationen, so you can forget about the pressure, enjoy the situation and have fun.

Slow down, take your time: Om du är arg eller frustrerad börjar du göra saker snabbare, men med mindre precision. Det är oftast lönsammare att varva ner och göra rätt från början.

Stay focused on the present: Att tänka på något som just gick fel, eller oroa sig över vad som kan gå fel härnäst, ökar risken för att det ska bli just fel. Om du tänker på vad du gör och ska göra just nu, ökar chansen för att du gör just det.

Come prepared with a good game plan: De två faktorer som framkallar stress är krav och ovisshet, gör vad du kan för att förebygga det senare genom att planera för olika situationer som kan uppstå i förväg. Om du vet vad du ska göra slipper du ta jobbiga beslut i redan pressade situationer.

Något sånt =D Post It-illustrationer, någon!?

No comments: